Webmaster

WordPress Google reCAPTCHA Kurulumu Eklentisiz

WordPress Google reCAPTCHA Kurulumu Eklentisiz Nasıl Yapılır? Wordpress Google reCAPTCHA Kurulumu Kod İle nasıl Yapılır? reCAPTCHA Kurulumu Kolay Kurulum ve Anlatımı

Google reCAPTCHA google’un ücretsiz olarak hizmete sunduÄŸu internet ortamında spam ve botlara karşı sitenizi korumaya saÄŸlayan bir güvenlik kontrolü özelliÄŸidir.

Sitemizin çeşitli alanlarına bu özelliği yükleyerek sitemiz üzerinde yer alan iletişim, yorum yapma admin paneli gibi formlara yapılan saldırıları önlemek adına eklentisiz olarak kurabileceğiniz google hizmetinin kurulumunu anlatmaya çalışacağım.

WordPress Google reCAPTCHA Kurulumu

1- İlk adım olarak Google reCAPTCHA sitesine girip, hangi sitelerimiz üzerinde kullanmak istiyor isek, gerekli tanımlamayı yapmamız gerekmekte. Google reCAPTCHA form tanımı için https://www.google.com/recaptcha/ sitesine giriş yapalım.

2- Register a new site formundaki gerekli alanları dolduralım. Label kısmına formumuzun adını yazalım. Domains kısmına reCAPTCHA özelliğini kurmak istediğimiz sitelerimizi alt alta yazalım. Register yaptıktan sonra bu bölümde işimiz bitti.

3- Google reCAPTCHA özelliÄŸinin eklentisiz kurulumu için Step 1 adımını izleyeceÄŸiz. <script src=’https://www.google.com/recaptcha/api.js’></script> js kodunu wordpress sitemizin <head> veya </body> etiketlerinin arasına yapıştırıyoruz. Bu temamızda hangi php dosyasında ise ki, temadan temaya deÄŸiÅŸir bu etiketleri bulup, js kodunu bu etiketler arasına yapıştırıyoruz.

4- Bize özel olan benim reCAPTCHA kodum <div class=”g-recaptcha” data-sitekey=”6Le2tA8UAAAAAHouOowSqmgM0aLVQZUSikAcIu8S”></div> bu ÅŸekilde sizinki de buna benzerdir. Bu kodları ise yorum kısmına bu özelliÄŸi eklemek istiyor isek, temamıza ait klasörün içinde comment.php gibi bir dosya vardır bu dosyayı açıp, </form> etiketinden önce kodu yapıştırıp dosyamızı kaydediyoruz. Bu ÅŸekilde yorumlar kısmına reCAPTCHA özelliÄŸini aktif etmiÅŸ oluyoruz.

5- Admin Login formuna kurulum ise biraz farklı, wordpress dizinimize giriyoruz. Wp-login.php dosyasını açıp, </form> kısmından önce divli kodumuzu yapıştırıyoruz ve aynı dosya içinde <script type=”text/javascript”> etiketinden önce script ile baÅŸlayan kodumuzu yapıştırıyoruz. Bu ÅŸekilde de wordpress admin login giriÅŸimize reCAPTCHA özelliÄŸini eklemiÅŸ bulunuyoruz.

Takıldığınız noktalarda yorum kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Mustafa DUMAN

Teknoloji, güncel konular, internet ve çeşitli diğer konularda makaleler yazmayı seviyorum. "BİLGİ, paylaştıkça çoğalan bir hazinedir."

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ayrıca bakınız
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Lütfen Reklam Engelleyici uygulaması kullanmayınız.